Richterslaan 2
NL - 3431 AK Nieuwegein
Telefoon: +31(0)30 60 35 640
E-mail: info@osict.com
Web: www.osict.com

[ vacatures | sitemap | informatie aanvragen | contact ]

image: de woestijn - informatie op elke werkplek
Richterslaan 2
NL-3431 AK Nieuwegein
telefoon : +31(0)30 60 35 640
fax : + 31(0)30 63 00 333
e-mail : info@osict.com

Case - UI Online. Gepersonaliseerde medicament bijsluiters

UI Online is een moderne multi-tenant/SaaS/ASP oplossing waarmee apothekers naast het te verstrekken medicament, op basis van een recept, een gepersonaliseerde bijsluiter uitreiken.

UI staat voor Uitgifte Informatie voor apotheken.

In een RTL uitzending van Moderne Zorg TV wordt dit in beeld door een Amsterdamse apotheek haarfijn uitgelegd.

Afspelen

De gepersonaliseerde bijsluiter wordt opgebouwd uit enerzijds patientinformatie, zoals NAW gegevens afkomstig uit het Apothekers Informatie Systeem (AIS), medicament gerelateerde content uit het AIS, door de Apothekersketen beheerde content en door de apotheker beheerde content. De content wordt in de centrale OpenIMS repository door de content eigenaren beheerd en wordt middels een geavanceerde speciaal ontworpen XML sjablonen via het E-Zorg netwerk en speciale AIS adapters/stekkers in het AIS tot een gepersonaliseerde bijsluiter samengesteld en beheerd.

Het resultaat hiervan kan zijn dat twee patiënten die na elkaar in dezelfde apotheek hetzelfde medicament verstrekt krijgen afwijkende bijlsluiters uitgereikt krijgen omdat een van beide patienten bijvoorbeeld ook een ander medicament gebruikt dat een contra-indicatie geeft of andere wijze van inname behoeft.

De contentrepository wordt beheerd door enerzijds SLS (die van alle medicamenten de generieke informatie beheerd), door de Apothekersketens die vanuit het samenwerkingsverband op bepaalde medicamentgroepen andere informatie of merkinformatie wenst bij te sluiten ( zo zijn er de KringApotheek, de Mediq Apotheek, Lloyds Apotheek en andere ketens) en door de individuele apotheek die o.a. vanuit zijn/haar specialisme aanvullende en/of gepersonaliseerde content kan toevoegen.

Meer weten? gebruik de links hiernaast ->


Naar boven