Richterslaan 2
NL - 3431 AK Nieuwegein
Telefoon: +31(0)30 60 35 640
E-mail: info@osict.com
Web: www.osict.com

[ vacatures | sitemap | informatie aanvragen | contact ]

image: de woestijn - informatie op elke werkplek
Richterslaan 2
NL-3431 AK Nieuwegein
telefoon : +31(0)30 60 35 640
fax : + 31(0)30 63 00 333
e-mail : info@osict.com

Case - Aequor en Presta's

Een slag maken naar het delen van informatie
Het kon niet de bedoeling zijn de eigen manier van werken aan te passen aan een nieuw aan te schaffen DMS. Dus wist Fred van Koot, hoofd van de ICT-afdeling, dat veel systemen bij voorbaat niet geschikt zouden zijn voor Aequor.

Omdat OpenIMS is uitgerust met een ingebouwde SOAP XML Gateway die met vele omgevingen flexibel kan integreren bleek de keuze voor OpenIMS de juiste. Eenvoudig en voordelig uit te breiden, met het CMS bijvoorbeeld. Dat heeft belangrijke voordelen, blikt Van Koot vooruit. Want de verwachting is dat Aequor ook haar website met OpenIMS zal gaan beheren. Een bepaald deel van de centraal opgeslagen kennis kan dan - zonder veel extra handelingen - ook via de website worden ontsloten.

Efficienter werken
“Medewerkers kunnen nu vanuit huis aan adviezen en andere documenten werken. Voor een kwart van onze 100 medewerkers is het een groot voordeel dat ze niet langer aan hun werkplek gebonden zijn. De hele informatielogistiek is ook transparanter geworden. Het verzenden van bijlagen behoort bij Aequor tot het verleden. Dat ontlast de mailboxen aanzienlijk. En documenten worden niet meer op meerdere plaatsen en in verschillende versies opgeslagen.”

De acceptatie van OpenIMS DMS is groot: “Medewerkers die denken zonder te kunnen werken worden door collega’s op hun vingers getikt. Die worden erop gewezen dat documenten die niet in het DMS staan eigenlijk niet bestaan.”

Toekomst
Aequor straalt in alles kennis-uitwisseling en communicatie uit. De keuze voor OpenIMS DMS past in de filosofie van transparantie. Zoals ook het communicatieplein dat vijf jaar geleden werd gebouwd in de bossen bij Ede. Een rond plein, omrand met hoge, glazen wanden als een kennisarena. Hier wordt kennis uitgewisseld, de kerntaak van Aequor dat geworteld is in de landelijke organen leerlingstelsel uit de jaren zestig.

Meer weten? Lees de volledige Testimonial hiernaast ->


Naar boven

Case

Sint Maartenskliniek Geen grote kaartenbakken met 1500 lezers meer, maar distributielijsten en prachtige overzichten op het scherm. Op gebruikersniveau en op documentniveau. Meer weten...

Lees verder >