2022 jaar van de ISO 14001-certificering

De afronding van de hercertificering voor ISO 9001 en ISO 27001 tot 2024 was voor OpenSesame ICT direct de start van de milieu certificering ISO14001. ,,Een logische vervolgstap,” wat ISO-programmanager Steven de Jager betreft.

2022 wordt het jaar van ISO 14001. Voor OpenSesame ICT en vele andere organisaties. Met implementatiepartner QVOX zijn inmiddels de eerste twee stappen gezet. Het milieumanagementsysteem staat in de steigers en de benodigde documenten staan in concept klaar in het eigen DMS, OpenIMS.
Steven de Jager merkte als programmamanager hoe prettig opdrachtgevers en prospects de certificaten vinden. ,,Het is ook steeds vaker duidelijk dat milieueisen worden gesteld. Net als met ISO 9001 voor kwaliteit en ISO 27001 voor veiligheid, kunnen we straks met een vinkje volstaan in onder andere aanbestedingen.”

Milieumanagementsysteem 

Straks is eind 2022, want een certificeringstraject gaat niet over één nacht ijs. Een milieumanagementsysteem behelst:

- Het opstellen van milieudoelstellingen.
- Het opstellen van milieubeleid.
- Het opstellen van inkoopbeleid in relatie tot milieuaspecten en -effecten.
- Het in kaart brengen van milieuaspecten van de organisatie en schadelijke milieueffecten verminderen door voortdurende verbetering.

Papierarm werken

Eind 2022 zal externe auditor TüV naar verwachting de certificatie afsluiten. ,,Dan kunnen we, net als de kwaliteit en veiligheid, ook de milieuvriendelijkheid van onze organisatie aantonen zonder papierwinkel. Na de eerste afspraken met QVOX merk ik, zoals dat ook het geval was met ISO 9001 en ISO 27001, dat we al veel goed doen. Milieubeleid speelt altijd al een prominente rol in onze organisatie. Het is een belangrijk voordeel van werken met een DMS waar mensen graag in werken. Dat zien we ook terug bij onze partners: OpenIMS stimuleert papierarm werken, verlaagt uitval en faalkans en scheelt meer tijd en resources dan gelijksoortige oplossingen. Toch gaan we nog veel bijleren voor we trots kunnen delen met (potentiële) opdrachtgevers dat het aantoonbaar geborgd is in onze mindset, bedrijfscultuur en gecombineerde managementsystemen. Deze schoenmaker draagt zelf ook de beste schoenen.”

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

english.openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.