Home FAQ Kies uw specialisme Systeembeheer

U bent systeem/technisch beheerder. Wat kan OpenIMS voor u betekenen?

OpenIMS security model

OpenIMS beschikt over een geavanceerd beveiligingsmodel zodat de diverse applicaties optimaal worden afgeschermd. Via een administratie omgeving kunnen de rechten van de verschillende gebruikersgroepen worden gedefinieerd. Hierbij kan gedacht worden aan de rechten van de content editors, maar ook de toegang- of leesrechten van gebruikers van een portaal of intranet kunnen hiermee worden vastgelegd. Verder ondersteunt OpenIMS LDAP waardoor alle beveiligingsmodellen die met andere gereedschappen zijn opgezet ook kunnen worden overgenomen.

Ondersteuning voor meerdere bestandstypen

Naast het beheren van content voor een internetsite kan OpenIMS ook grafisch vormgevers en gebruikers helpen met het managen van allerlei documenten. OpenIMS staat in het document management gedeelte zeer veel verschillende bestandsformaten toe. Deze worden vervolgens ook voorzien van versie beheer en kunnen vervolgens worden gepreviewd, bewerkt, gelinkt of gepubliceerd. Hierbij kan gedacht worden aan multimedia bestanden, office documenten, tekeningen of applicatie code.

Ondersteuning voor bestaande en opkomende webstandaarden

XML, SOAP, IMAP, SMTP, ODBC, SQL, SSL, LDAP kunnen doordat OpenIMS gebaseerd is op Open Standaarden en Open Source technologie op eenvoudige worden aangesproken. LDAP wordt binnen OpenIMS ondersteund middels het pakket Open LDAP.

Gemakkelijk te integreren binnen uw IT infrastructuur

Eenvoudige integratie is het sleutelwoord bij het invoeren van bijvoorbeeld een Content of Document Management Systeem in uw bestaande ICT-infrastructuur. OpenIMS is vanuit deze filosofie opgezet. OpenIMS beschikt over voorzieningen die integratie met uw bestaande backoffice applicaties of databases eenvoudig mogelijk maakt. Ook aan de voorkant is rekening gehouden met de behoeftes van de gebruiker. Uw favoriete tekstverwerker, tekenpakket, ontwerpsoftware, emailsysteem en dergelijke kan eenvoudig gebruikt blijven worden. Uw kantooromgeving hoeft dus niet te worden aangepast.

Ondersteunen voor bijna alle hard- en software platforms

OpenIMS ondersteunt de meeste (belangrijkste) hard- en software platforms. Denk hierbij aan de besturingssystemen MS-Windows, Sun Solaris, IBM-AIX, HP-UX en Linux Redhat. OpenIMS maakt standaard gebruik van Apache als webserver voor de applicatiesuite maar het is mogelijk om HTML of XML content beschikbaar te stellen via Microsoft Internet Information Server (IIS), Netscape of andere applicatie servers van bijvoorbeeld BEA of Verity.

Database onafhankelijk

OpenIMS heeft op zich geen database nodig om te kunnen functioneren. Er zijn echter zeer efficiënte voorzieningen aanwezig die mogelijk maken informatie op te slaan in een relationeel database management systeem (RDBMS), zoals Microsoft SQL Server, Oracle en IBM DB2.

De client

Op de client kan gebruik gemaakt worden van een standaard webbrowser van diverse leveranciers. Indien Document en/of Content wordt ingezet is tevens de inzet van Microsoft Office 2000 of hoger vereist.

Beveiliging

Om er voor te zorgen dat al uw bedrijfsdocumenten optimaal zijn beschermt kan OpenIMS ook gebruik maken van diverse beveiligingsstandaarden als VPN en SSL.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

english.openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.