Home Klantcases Veiligheidsregio Gelderland Midden

Case - Veiligheidsregio Gelderland Midden

Veiligheid
“Wij zorgen met ongeveer 550 VGGM’ers voor hún veiligheid en gezondheid”, stelt Kees Langeveld die als medewerker informatisering verbonden is aan de Veiligheidsregio. “Omdat daarbij zoveel verschillende partijen samenkomen in onze organisatie, moeten we niet alleen onderling adequaat communiceren, maar ook met onze ketenpartners.”
Het delen van informatie met medewerkers en samenwerkingspartners moet niet alleen mogelijk zijn, maar vooral ook handig. Nodig hierbij zijn een goed functionerend intranet, extranetten en een complete internetsite. “En om die te kunnen beheren, en dan vooral zonder al te ingewikkeld gedoe, is een CMS toch wel handig!”, weet Langeveld.

Unaniem
Dat met bijzondere belangstelling gekeken zou worden naar  producten op basis van Open Source technologie stond al snel vast. Niet alleen vanwege de goede prijs/kwaliteit verhouding”, legt Langeveld uit. “We willen ook graag leverancieronafhankelijk zijn. Bovendien zijn Open Standaarden voor ons van groot belang voor de vele communicatie met externe partners.”
Een eerder gebruikt pakket om websites mee te maken voldeed niet langer. “Nee, zeker niet. Dat pakket was totaal ongeschikt voor gebruik door een groep of een team. En het delen van documenten was er ook al niet bij. Verder misten we functionaliteiten als een zoekmachine binnen de site en een discussiemogelijkheid.”

VGGM hield een grondig vooronderzoek naar bedrijven die op basis van Open Source of Closed Source software aanbieden. Door maar liefst dertien bedrijven werd een offerte uitgebracht. Drie bedrijven hielden naar aanleiding van het offertetraject een demonstratie. De leden van de HGM-projectgroep zaten hierbij en waren het unaniem eens: OpenIMS van OpenSesame ICT leek de beste oplossing.

“De praktijk bevestigde dat het een gebruiksvriendelijk CMS is. Met een halve dag training kun je zelfstandig aan de slag. Nu kunnen we het af met een basistraining, een verdiepingsslag en af en toe een opfriscursus.

Bovendien stond, en staat, OpenSesame ICT altijd voor ons klaar. We zijn duidelijk geen nummer voor OpenSesame ICT. Vragen en opmerkingen worden snel opgepakt en beloftes nagekomen, zonder uitzonderingen. Heel netjes allemaal. Bovendien zijn ze snel. Het extranet van de brandweer was binnen twee maanden operationeel.

Meer weten? Lees de volledige CASE hiernaast.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

english.openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.