Home Klantcases Plegt-Vos Bouwgroep

Samen werken aan unieke en originele oplossingen

,,Moderne bouwbedrijven zijn geen aannemers van werk, maar aangevers van oplossingen. Zo denken medewerkers van Plegt-Vos.” Aan het woord is Ernst-Jan Companje die als financieel directeur ICT in zijn portefeuille heeft en een scherp oog toont voor de mensen achter de cijfers. Want Plegt-Vos koppelt kennis van bouwen aan kennis van mensen en heeft het benutten van die denkkracht goed georganiseerd. Met de mensen, die in kernteams de verbetermotor zijn. Met onder meer de informatie en workflows, die in OpenIMS DMS eenvoudig beschikbaar zijn. Zo is er eenheid in de voortdurende verbetering van het bouwbedrijf.

plegt-vos

Plegt-Vos telt vijf vestigingen verspreid door het land, kent de onderdelen Burger- & Utiliteitsbouw, Woningbouw en Beheer & Onderhoud en heeft talloze disciplines en functies in huis. Per vestiging komt regelmatig een representatieve vertegenwoordiging bijeen, geleid door bedrijfsleiders die de werkvloer in de vestiging op hun duimpje kennen. Die teams zijn de verbetermotor van Plegt-Vos. Companje: ,,Daar ontstaan de ideeën, de verbeterprojecten. En daar is ook onze ICT op ingericht. In elk kernteam doet een ICT-specialist mee.”

Een terugkerend probleem was dat de mensen met versnipperde informatie werkten. Anders gezegd: er was behoefte aan één plek voor documenten. Die was er wel, het DMS-onderdeel van MetaCom, maar werd niet gebruikt. ,,Daar wilden we minder afhankelijk van zijn en het moest eenvoudiger. Mensen sloegen documenten niet op omdat het te moeilijk en beperkt was en bleven dus zoeken. Met als gevolg dat ze afspraken in het primaire proces niet goed konden nakomen. Geen kwade wil, maar gebrek aan structuur en ondersteuning. Als we in kernteams zo’n probleem signaleren, dan maken we een business case. En eerder ook niet. We houden het klein. Ik hoef geen oplossing als er geen probleem is, of ik het niet ken. Een oplossing moet zich toch ook relatief snel terugverdienen. Dat was voor een nieuw DMS glashelder.”

Meer weten? Lees de CASE hiernaast.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

english.openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.