Home Actueel Evenementen Congres: V-ICT-OR Shopt IT

Congres: V-ICT-OR Shopt IT

Steeds meer lokale overheden worden slimmer: smart city's. Slim word je door van elkaar te leren en daarom is Smart City's dit jaar het thema van het congres Shopt IT, georganiseerd door de Vlaamse ICT Organisatie V-ICT-OR. Zoals in Nederland de NVG in algemene zin, ondersteunt V-ICT-OR gemeenten in ICT-oplossingen. De toenemende behoefte aan slimme e-gov oplossingen blijkt uit de snelle groei van V-ICT-OR als belangenbehartiger en katalysator.

Shopt IT
Met een jaarlijks congres levert V-ICT-OR een belangrijke bijdrage aan de kennisuitwisseling en (regionale) samenwerkingsverbanden tussen gemeenten die aan de digitale toekomst werken. OpenIMS neemt deel aan Shopt IT als partner van Stad Gent, OCMW Gent, Digipolis Gent en sogent. Stad Gent won met M!A, de sociale digitale werkplek op het OpenIMS platform, de Gouden Vonk 2018.
Saartje3Namens de organisaties Stad Gent, OCMW Gent, Digipolis Gent en sogent zal mevr. Saartje van Wambeke, afdelingshoofd interne communicatie van Stad Gent, een presentatie geven over de invoering van de Digitale werklpek M!A.

Twee verouderde intranetten, een ontelbaar aantal toepassingen, netwerkschijven, Sharepoint sites en Dropboxen en een snufje sociale bedrijfsnetwerken: dat waren de ingrediënten waarmee de 8.000 medewerkers van Stad Gent, OCMW Gent, Digipolis Gent en sogent dagelijks kookten.

In 2015 beslisten ze om komaf te maken met die versnipperde manier van werken. Ze vatten het plan op om een digitale werkplek te ontwikkelen die moest voldoen aan drie doelstellingen:

- Informeren.
- Samenwerken.
- Converseren.

Dat platform kwam er in 2018 en kreeg de naam M!A. Het is een uniek product geworden dat drie componenten combineert: een document management systeem, een content management systeem en een social component. Geen enkele organisatie biedt zo’n krachtig platform aan zijn medewerkers.

Voor wie?
Ruim 400 deelnemers uit lokale overheden, zoals:
- IT-specialisten.
- ICT-diensthoofden.
- IT-managers.
- Communicatie medewerkers.
- Algemeen directeuren.
- Beleidsmensen.
- Diensthoofden.
- Systeembeheerders.
- Helpdeskmedewerkers.

Waar en wanneer?
16 mei 2019

ICC Gent
Van Rysselberghedreef 2
9000 Gent

Deelnemen?
Inschrijven kan via de website van V-ICT-OR.

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

//RL:20210122
Accepteren

english.openims.com maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.